Baka, baka liten kaka


Har testat att baka lite nya sorters kakor och bröd på sista tiden med blandade resultat, men man måste ju få öva lite för att bli bra. ;-)  Men det är så kul! Älskar att baka och exprimentera.

Bakade en vanlig sockerkaka med riven mandelmassa i och rosa glasyr på. Vart riktigt god. :-) När Ariel fyllde 8 år, min älskade dotter som blivit så stor, önskade hon sig en schwartzwaldtårta som jag naturligtvis bakade åt henne. Den blev lite liten men god. Istället för att göra chokladrutor att dekorera med köpte jag Noblesse choklad med smak av biscotti vilket vart lyckat. :-) Eftersom kompisen Julia fyller år samma dag så bjöd vi in henne, Mattias, Marie och Marcus och hade kalas med 9 ljus i tårtan. Ariel resonerade som så att om vi sätter 9 ljus i tårtan så är det ju 8 för henne och 9 för Julia. ;-) Smart som tusan den bruden och söt! Bakade även chokladbiskvier för första gången men de vart lite för stora, för lite fyllning och mörk choklad var inte så gott på. Så jag lärde mig av mina misstag och när jag bakade dem idag vart de, om jag får lov att säga det själv, riktigt jäkla bra! :-D Igår på semledan bakade jag 15 semlor. Har ett speciellt recept med hjortronsalt och kardemumma i bullarna, gör egen mandelmasseröra och har vanilj i grädden vilket gör mina semlor till mums! Skryt, skryt, skryt!!! ;-) Men detta är ju bara mina åsikter naturligtvis. Så gjorde jag även macaroons efter ett recept i Allers tidningen och de såg inte kloka ut men sååå goda. Men nu har jag funnit originalreceptet på Macaroons så nu kommer de bli snyggare. ;-) Ska testa att göra gula med citronkräm.

Drömmen vore att få äga ett café! Jag vet precis hur det skulle se ut och vad jag skulle ha på menyn. Jag skulle ha färska kanelbullar varje dag, goda småkakor till bra pris, festisar, läsk, bakelser, olika sorters teer, olika sorters kaffe, matiga mackor, sallader. Det skulle vara ljust, fräscht, mysigt, hemtrevligt, praktiskt, barnvänligt med en lekhörna, bra toaletter med skötbord, stor härlig veranda med parasoller. Kanske nån gång i framtiden…suck!

2 kommentarer

  1. Comment by LENN on 23 februari 2012 0:17

    Hej”soffan”

    Om du tittar in på min blogg (LennartLenn.Bloggproffs.se)
    hittar du ett bra recept på en russinkaka.

    Lycka till! // Lenn

  2. Comment by GoldenTabs on 7 januari 2018 11:45

    AFdFFA https://goldentabs.com/

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu