Inkomstlös


Har fått lära mig nåt nytt idag. Jag har inte rätt till någon inkomst överhuvudtaget. Jo, jag har rätt till föräldrarpenning om jag har barnen hemma från dagis. Men det är ju som sagt frågan om man ska vara så elak att man tar den enda sysselsättningen från barnen endast för att få några extra hundralappar i månaden. Näe…tror inte det.

Kanske har rätt till alfa-kassa också men då måste jag först skriva in mig på arbetsförmedlingen. Gravid i v.33 och med foglossning. Suck! Jag ska diskutera med min bättre hälft om hur jag ska ta mig till. Kanske ska låta bli att betala räkningarna, börja knarka o flytta till en av de få parkbänkar som är kvar i Kramfors? Då kanske man får lite pengar. Det sociala skyddsnätet i Sverige fungerar enbart för dem som missköter sig och inte bryr sig om något. Inte för dem som sköter sig och är ärlig. Jag vet inte om man ska skratta eller grina.

Annars har det inte hänt så mycket än. Uppdaterar framåt kvällen. :-)

2 kommentarer

  1. Comment by Henrik on 19 oktober 2009 14:21

    hmm…det är kanske inte att rekommendera att börja knarka när du är gravid va?…heres an idea…skaffa en moppe o ett litet gevär….skjut av katter mot betalning. nädu, den typen av myndigheter innefattar nog bara folk som vill ha kvar sina jobb o hittar på extra uppgifter o byråkrati så dom sitter säkert. när jag tagit tronen i detta land så kan jag lova att du kan få i uppgift att rensa ur bland dessa spillror till människor som inte passar ute i arbetslivet…ja dom på f-kassan o så menar jag =)

  2. Comment by Linda Ö on 19 oktober 2009 17:33

    Usch, jag förstår dig fast ur min egen lilla synvinkel som e ett moment 22 det med, vill man nåt i detta land kan man garantera att de går åt H-vete och bara man skiter i det mesta och bara glider omkring så då klarar man sig galant… :@ Lite förbannad blir man ju… :(

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu