Ö-vik!


Dagen började kl. 7 imorse med ett stort gäsp! Sov som en kratta inatt igen. När man inte vaknade av att man har fruktansvärda sammandragningar eller halsbränna så snarkade Daniel och pratade i sömnen. :-) Enligt en sovande Daniel så är 4×4=32! Det låg jag länge och funderade över.

Melody hade utflykt på dagis så hon var jättepigg på att åka dit. Hade jätteskoj men hon var trött när jag hämtade henne och Arel 10 min. försent. :-S

Var på mvc halv 11 och fick bannor för att jag vägrade äta mina Niferex järntabletter. Försökte förklara för henne att jag inte kan äta dem för min mage bryter ihop totalt. Dessutom mår jag illa av dem. Hon kollade mitt blodvärde och det låg på 127! Men enligt henne visade blodprovet hon tog för 2 veckor sedan att jag hade ett dåligt järnförråd och att värdet kunde sjunka snabbt om jag inte åt järntabletter. Så då blev jag tvungen att ta ett nytt blodprov. Men jag hade världens tur! Hon hade en sjuksköterskestudent där som tog blodprovet och det var det proffsigaste jag varit med om! Nu sticker det sa hon, och jag som är nålrädd tittar alltid bort, jag väntade och väntade. Det kändes ingenting! Det sa jag till henne också. :-) Hon blev jätteglad. Naturbegåvning! Som vanligt så lade Britt-Inger på 0,5 kilo i vikt eftersom jag hade en del kläder på. :-S Sen berättade jag om sammandragningarna på nätterna och det skulle jag inte gjort. Bara för det måste jag komma dit varje vecka istället för varannan. Suck! Vill inte träffa Britt-Inger nåt mer.

Sen kom jag 10 min. försent till dagis och var tvungen att hämta farmor senare från affären. Stackaren fick stå och vänta jättelänge på mig. Åkte hem och gjorde spagetti och skinksås. Sen skulle jag och Daniel åka ensamma till Ö-vik och handla men då gick Melody ut i hallen och tog på sig gummistövlarna och jackan och sa: Jag ska också fölla mä. Och såg så gullig ut att både jag och Daniel smälte som smör i solen. Ariel och gammelfarmor blev inte ledsna ett dugg. De fick rå om varandra helt för sig själva och hade massor med skoj. Bakade chokladbollar, gick till dammarna och blåste såpbubblor och läste en massa sagoböcker. :-)

Melody sov i bilen innan vi kom ner på E4:an. ;-) Sen sov hon medans jag och Daniel handlade spackel, såpa o grejer på Harjo och bar massor med golvspån, gipsskivor, klickgolv o annat smått o gott på Byggmax. Sedan var vi på Ica Kvantum och handlade och Melody var så duktig och hjälpte till. Väl ute från Ica upptäckte vi att vi glömt ta med hälften av grejerna vi betalt för på Byggmax! Åkte dit och killen i kassan kom leendes till mötes med alla grejerna i en tygkasse. Hej! Ni vill väl ha det här också va? Sa han och skrattade. Ja sa jag och kände mig sååå dum. :-) Frågade om han skulle ha betalt för kassen men det ville han inte. Service! ;-) Me like Byggmax.

Sen for vi på Burger King och åt hamburgare och Melody fick en plastsnigel i sin påse. Den åt upp hälften av hennes mat och sjöng sånger i bilen hem. :-D

Har kommit på att Melody är precis lika pillimarisk som Elisabeth i Madicken. ;-)

När vi kom hem med vår extremt tungt lastade passat med släp och tog sats upp för gårdsbacken satt det en katt mitt ivägen. Kör över den! skrek jag för jag visste att om Daniel saktade in skulle han aldrig komma upp. Daniel saktade ner blödig som han är och bilen stannade mitt i backen och kom inte en meter till. Backade ner till vägen och nästan ner i diket! Daniel sprang upp på gården för att hämta trakton och dra upp bilen med. Då kom Mattias som skulle hjälpa Daniel att bära in alla spånskivor och gipsskivor. Han var snäll nog att skicka in mig och Melody och satte sig i bilen. Backade ner på vägen, tog sats, körde upp för backen på första försöket, backade in släpet mot bron och parkerade. Typ 20 sekunder. ;-) Melody sa: Wow! Mamma, såg du vad mycket duktigare Mattias är än pappa. Ska vi inte byta? ;-) Hahaha! Jag berättade det för Mattias och han tackade Mellis för komplimangen. Jag tackade så jättemycket för hjälpen! Ska baka nåt gott åt han. :-)

Sen bestämde Melody att vi inte ska berätta för Ariel att vi ätit på Burger King! Det är en hemlighet. Så när Ariel frågade var hon fått sin snigel sa Melody bara: Det är en hemlighet! ;-) Farmor frågade om hon kunde berätta för henne då? Nej, sa Melody då berättar du bara för Ariel. Sen sa hon inget mer om det. Har aldrig varit med om en 3 åring som kan behålla en sån hemlighet för sig själv. :-) Hon är verkligen en speciell tjej.

Har gett farmor varm svartvinbärssaft, macka med skagenröra och pepparkaka med ädelost. Kollat på Äntligen Hemma och nu har hon gått till sin stuga för att sova. Jag ska också lägga mig strax. Imorn kommer Alma, William och Maria och hälsar på. Ariel ska ha på sig sin nya lila mössa med tofs imorn som gammelfarmor stickat åt henne. :-)

Allt som allt en mycket bra dag. :-)

5 kommentarer

  1. Comment by Linda Ö on 21 oktober 2009 13:04

    Wohoo! Händelserik dag hör jag :) Men kul också :)

  2. Comment by Marie on 21 oktober 2009 22:52

    de är tur man har bra grannar:) britt inger är ok bara man tar henne på rätt sett

  3. Comment by softissoffan on 23 oktober 2009 10:14

    Nja, jag ogillar henne mer och mer för varje gång jag träffar henne. Hon känns så oproffisionell. Första gången jag var där frågade hon: Är det första barnet? Nej det är 3:e svarade jag. Då tittar hon på mig och säger väldigt självklart: Ja men det är väl olika pappor till alla 3!? VA??? Ser jag ut som ett luder eller?
    Hade lite förhöjt blodtryck en dag och hon frågade om jag stressat dit. Nej, jag tog det lugnt och har suttit i väntrummet en kvart svarade jag. Ja men då så sa hon(?) VA? Varje gång hon väger mig lägger hon på minst 0,5 kilo för jag har ju kläder och skor på(?) VA? Hade 127 i blodvärde och då var det dåligt…ja listan kan göras låååång på konstiga saker hon sagt och gjort. Skulle kännas proffsigare att gå till Hans-Roland under graviditeten.

  4. Comment by Marie on 23 oktober 2009 16:04

    Hans-Rolnad tar nog emot dej me öppna armar ha ha ha :-)

  5. Comment by softissoffan on 23 oktober 2009 23:10

    Hahahaha! Jo jag misstänker det så han är plan B so to speak. ;-)

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu