Meatloaf.


Började dagen med en rejäl sovmorgon. Melody vaknade vid halv 7 och frågade om vi skulle gå till dagis snart. Nej det är ju lov! Så hon kollade på tv och lekte några timmar innan vi åt frukost.

Sen började jag lite väl överambitiöst med att sätta igång diskmaskinen, tvättmaskinen, torktumlaren och dammsugaren vilket ledde till att en propp gick ute i skåpet på elstolpen! Så när jag sms trakasserat Daniel och tvingat han att ringa mig så lyckades jag åtgärda felet och kunde fortsätta min storstädning dock något mer behärskat. Skurade trägolvet i matsalen och tv-rummet i 1,5 timme. Vart alldeles genomsvettig! Sen dess har jag gått med kraftiga sammandragningar med jämna mellanrum. Aj!

Vilade en stund genom att se Peter Pan med Ariel och Melody, mysigt! :-)

Sen gjorde jag en supersmaskig köttfärslimpa! Här är receptet: 4 pers. Häll 4 dl mjölk i en bunke, tillsätt 2 dl ströbröd, 2 msk potatismjöl och låt stå en 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tillsätt ett ägg, salt, peppar, grillkrydda, lite vitlök, en finhackad stekt lök och 500 g köttfärs. Blanda väl och lägg köttfärsröran i en ugnsäker form, tryck ner oststavar i limpan och vira 1 paket baconskivor kring den. Ställ in den i ugnen och låt stå ca 30 min ev mer. Jättegott med gräddsås, kokt potatis, lingonsylt (krösamos på småländska) och kokt broccoli. :-)

Sen åt jag en sandwichglass med pepparkakssmak vilket var gött. Men Daniel kom inte hem förrens kl.17 och jag har skraftiga sammandragningar så det blir inga gipsskivor idag. Får fortsätta imorn.

Kolla in den här tårtan, funderar på om man kanske skulle klara av att göra en likadan till Mellis kalas på söndag??? http://www.menyse.com/3.12660/recept/halloweenprincesstarta skulle va kul om man lyckades men jobbigt om man misslyckas. Hmmm, ska fundera på det. :-)

http://www.menyse.com/3.12655/recept/marsipanspoket-laban dessa var oxå söta! Men lycka till att hitta vit karamellfärg. :-S

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu