Snöslunga o kebabpizza


Idag går jag in i v.37 i min 3:e graviditet. Sov ganska bra i natt faktiskt. Vaknade bara 4 ggr och var uppe 2 ggr annars sov jag som en liten gris. :-)

Igår var det full rulle hela dagen. Det började med att lämna barnen på dagis, hem o käka frukost o duscha, åkte ner på mvc på kontroll och jag hade 120/80 i blodtryck, 124 i Hb-värde och bebisens hjärtljud låg på 135 slag/minut. Berättade att jag haft värkar till och från hela helgen så Britt-Inger bokade en tid åt mig på specialist mvc i Ö-vik för att göra en kontroll på fredag morgon. Måste lämna barnen tidigare på dagis då, ska försöka komma ihåg att säga till om det när jag hämtar barnen idag. Daniel har tenta så han kan inte följa med, lite nervöst. :-)

Efter mvc-besöket hämtade jag barnen på dagis, åkte hem och stekte pannkakor till lunch, Mellis som bestämde. :-) Klockan 1 var vi på Melodys 4-års kontroll och hon fick bland annat rita en streckgubbe vilket hon gjorde ordentligt. Bvc sköterskan sa att hon aldrig sett ett barn rita så mycket detaljer på en streckgubbe, det var tår, ögonbryn, hårspännen osv. :-D Hehe, hon är duktig min Melody. Ariel blev oxå mätt och vägd. :-) Sen lämnade jag barnen hos farmor som bakade för fullt, for hem och kopplade på släpet på bilen och for mot Kramfors. Mötte upp Daniel i Lunde och körde in till Socialkontoret där vi skrev på faderskapspapprena lite snabbt och smidigt. :-) Sen åkte vi till ICA kvantum och skulle bara handla mjölk i stort sett men det vart både det ena och det andra. Bland annat blöjor till bebisen, så smååå och nappar. :-)

Sen bjussade Daniel på pizza o det var smarrigt! Sen bar det av till Viksjö längs en extremt lång, lerig, gropig och mörk skogsväg för att kolla på en snöslunga. När klockan var strax innan 6 och vi precis hade anlänt till Viksjö ringde Daniels mamma och var helt hysterisk för de skulle ju minsann bort och kunde inte ha barnen längre. Daniel försökte ringa Mattias på mobilen men fick inget svar så jag ringde Marie och samtidigt så körde svärfar upp på deras gård med barnen! Pinsamt…Samtidigt ringde svärmor till Daniel och var fortfarande hysterisk och undrade var svärfar var för de var tvungna att åka. Suck! Jag meddelade att han lämnat dem hos Marie och skulle va hos henne om 2 minuter. Som tur väl va så hade Marie inget emot att ha dem en stund, tack o lov! Du ska få en fin present som tack när du fyller år! :-) Svärföräldrar är ju roliga ibland…

Daniel köpte snöslungan o vi for hemåt. Danne hämtade barnen för han skulle visa Mattias snöslungan och jag for hem och hann precis pausa Halv 8 hos mig! ;-) Sen gick jag ner i källaren och lekte sotare, va helt svart efteråt, och tände på en brasa. Kollade på Halv 8 hos mig med mackätande barn och sen var det läggdags.

Imorse åt vi tomtegröt med kanel och socker. Tända ljus och mys. :-) Sen for vi till dagis och efter en stund hämtade jag Mellis och for till tandhygienisten för kontroll vilket gick jättebra. Lämnade Mellis på dagis igen så hon fick visa sin ask som hon valde som present. :-) Jag köpte pepparkaksdeg så vi kan baka pepparkakor efter lunch.

Pepparkakorna blev jättefina. Jag kavlade ut degen och barnen gjorde figurerna. Blev många dinosaurier, pusselbitar, hästar, hjärtan, gubbar, gummor och grisar. :-) Sen tog jag och städade, tvättade, lagade middag och eldade.

Daniel har åkt till Sundsvall med Mattias för att kolla bil. Hans svarta passat havrerade igår, typiskt! Jag har lagt barnen och kollar på arga snickaren. Sen ska jag gå och duscha och sova. Imorn ska jag fortsätta att städa och tvätta och kanske baka lussebullar. :-)

2 kommentarer

  1. Comment by Marie on 18 november 2009 21:47

    bara utgifter me bilar men dom är ett nödvändigt måste, men nu har vi ju 2 körbara bilar äntligen för passaten är snart på rull igen;)

  2. Comment by softissoffan on 18 november 2009 21:55

    Nice! Ett måste att ha 2 bilar. Även när den ena ”går hemma” som jag gör. Har ju ändå places 2 be så att säga. :-)

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu