Lussebullar, mums!


Idag tog vi ledigt från dagis jag och barnen. Härlig sovmorgon och tomtegröt. :-) Sen satte jag igång att städa och tvätta lite mer. Lade på mina nya fina juldukar på tv-bordet och matsalsbordet. Röd och vitrutiga, små, små rutor. Satte röda ljus i min ljusstake som står på golv, vita ljus i de röda ljusstakarna på matsalsbordet + att jag knöt fast kanelstänger på ljusen. Lite busigt men tjusigt! ;-) Tog fram en tomte(!) oxå som jag satte på matsalsbordet. En praktiskt tomte som sitter ihop med en skål.

Sen gjorde jag och barnen chokladkola. De var så duktiga och hjälpte mig. Sen ville de gå ut så då klädde jag på dem regnbyxor och reflexvästar så gick de ut och lekte jättelänge. De har inte varit ute på flera dagar så det var ju skönt för dem att få frisk luft. :-)  Jag gjorde pepparkaksdeg som vi ska baka fler pepparkakor av i helgen. Sen blev det biffar, brunsås , potatis och kokta morötter till middag. Jag gjorde en lussebullsdeg och det blev 3 plåtar med smarriga lussebullar.

Tände ljusslingan och 2 marshaller ute på bron. Hittade 2 stycken värmeljus med kanel och lagerbärsdoft som jag tände tillsammans med lite andra ljus inne. Värsta mys-pys belysningen och gud va gott det doftar! :-D

Lade chokladkolan i skålen brevis tomten och dukade fram pepparkakor, lussebullar, julmust, glögg, mandel, russin och clementiner. Sen kom Marie, Mattias, Julia, Markus, Linda Ö och Henke och fikade med oss. Jättetrevligt! De fick lite lussebullar med sig hem oxå men vi lyckades äta upp nästan alla. Inte dåligt! ;-) Nu sitter jag här och njuter av juldofterna, glöggen och lite russin framför Indiana Jones på tv. Barnen har äntligen somnat och det är tyst och lugnt.

Imorgonbitti ska jag lämna flickorna en halvtimme tidigare och fara till Ö-viks sjukhus, Specialist mvc för att göra en extra koll på bebisen och min graviditet då jag haft så mycket värkar de senaste dagarna. Hoppas jag hinner hem igen till 11. Daniel kunde inte följa med för han har tenta imorn men det ska nog gå bra ändå. Inte första gången jag åker till sjukhuset ensam. :-)

3 kommentarer

  1. Comment by Magda on 19 november 2009 22:06

    Lycka till imorn! :)

  2. Comment by Linda on 19 november 2009 22:18

    Oj va mkt gott du har gjort idag :-) Lär ju lukta underbart hemma hos er.
    Men vilken tur att det snart är ljusparty så du får fylla på ditt ljusförråd!
    Lycka till imorgon!!!
    kram

  3. Comment by softissoffan on 19 november 2009 22:45

    Man tackar för lyckönskningarna och ja det är tur Linda! :-) Är beroende tror jag.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu