Life is a bitch and then u die!


Jag skulle vilja börja med att kommentera de senaste stora nyheterna på löpsedlarna för tillfället. 2 killar har startat en jeansfabrik i Nordkorea och säljer dem för det 3 gånger mer än vad en fabriksarbetare tjänar på en månad. Ramaskri! Delvis för att Nordkorea är en diktatur men detta har de ambitiösa gossarna av det nystartade jeansmärket Noko svar på eftersom de själva har varit i fabriken och sett till att det går rätt till. Dels för att arbetarna tjänar så dåligt! Men tänk själv att du bor i Nordkorea och får ett jobb som är hyfsat i ett diktatoriskt land. Vad som är låg lön för oss kanske är riktigt bra för dem. De kanske har råd med en massa mer helt plötsligt. Suck! Svensson är så snabba med att låta media döma åt dem. Tänk själva nån jävla gång!

Den andra nyheten är att företag säger upp folk för att sedan anställa dem via bemanningsföretag. Bu! Säger folk rent spontant. Fy! Va fult gjort mot dem anställda. Ja visst är det synd om de anställda, men det är väl nån stackare som sitter som ägare för företaget och som måste betala multum i arbetsgivaravgifter. Har du anställt någon i sverige är det samma sak som att ta fan i båten. Om den anställde visar sig vara en lat idiot så riskerar du att gå i konken pga att det är extremt svårt att säga upp någon. Då kanske det inte är så konstigt att arbetsgivare är lite kräsna och väljer noggrant innan de anställer? Fool me once, shame on u! Fool me twice, shame on ME!  Som sagt, tänk lite längre än vad media hänvisar dig till och vad nosen räcker.

Annars så är det hyfsat med mig. ;-) Sover dåligt på nätterna men slumrar på dagarna så det går bra. I förmiddags försov jag mig på soffan så jag hade lite halvpanik när jag skulle hämta barnen på dagis. Men det gick bra. De va ute o lekte o hade skoj. Sen for vi till Linda, Hannah o Robin o fick hamburgare o fika. Det var supertrevligt o barnen lekte så fint. :-)

Melody fick sin present av Hannah i dag, en rosa prinsessklänning som hon genast tog på sig när vi kom hem o hade på sig tills hon bytte till sitt nattlinne med prinsesstårtor o bakelser. Det sover hon med varje natt nu sen hon fick det av farmor i födelsedagspresent. :-D Sötunge.

Kollar på Idol ikväll och är inte nådigt upprörd över Toves prestationer och juryns oförtjänta lovord över henne. Hon sjunger som en tråkig gammal sur disktrasa och ser ut som en full porrskådis. Whats wrong with her arm??? Har hon fått Parkinssons??? Läskigt.  Men gud va Calle va bra ikväll, grymt! ;-) Men Erik rockade festast av dem alla som vanligt. Me löööv his vocie. Håller tummarna för att han vinner skiten.

Ingen bebis än… :-( Just nu känner jag att det ska bli kul att åka in på förlossningen när det väl är dags men det skiftar hela tiden. Hälften av tiden vill jag bara att bebisen ska försvinna och att jag vaknar upp utan att vara gravid. En förlossning innebär verkligen omtumlande känslor som en berg-o-dalbana. Ena stunden känns allt underbart för i nästa kännas som den sista stunden på jorden och dödsångest för att i tredje stunden kännas helt okej. Aaahhh! Vill bara få det överstökat.

Imorgon är det lördag o rätt att äta godis! :-D

3 kommentarer

  1. Comment by Linda Ö on 5 december 2009 0:02

    Huga, hoppas den lille behagar komma ut snart så du slipper våndas längre… :)
    Ja som sagt svenssons är snabba att döma….
    Riktigt fult att ta in folk igen genom bemanningsföretag, skulle arbetsgivarna vara lite mer selektiva från början å inte anställa vad skit som helst så tror jag man har garderat sig lite bättre mot att få in latmaskar å arbetsskygga, för vill man bara arbeta så finns där jobb! :)
    Bättre man får anstränga sig lite bättre under prövotiden så kan man ju enkelt garantera sitt jobb. På kablage där jag va förut så ser dom ju detta som lösningen på världens problem att ta in genom bemanningsföretag istället för att inte anställa va fan som helst från början. För då kan dom bara byta ut dom som inte är till belåtenhet istället för att ta konflikten med personen på t.ex. utvecklingssamtal…. fegt…. Men nu har man hamnat på ett bättre ställe, jobbat 3 veckor å chefen vill bjuda ut en på julbord på Hornö, sämre kan man ju ha det ;)
    Haha långt svar, men en hjärtefråga när man jobbat fackligt i 3 år ;)

  2. Comment by softissoffan on 5 december 2009 0:13

    Det ultimata vore ju om alla människor va ärliga och visade sitt rätta jag under anställningsintervjun och provanställningen. Men tyvärr är det ju inte så. Sen kan man ju förändras också. Man går igenom en kris som anställd och kan inte jobba som förut och visst är det trist. Men tänk som sagt på den som står som ägare för företaget. För att anställa en person måste du som arbetsgivare betala staten en jäkla stor arbetsgivaravgift oavsett om den anställda drar in pengar eller inte. Det kan bli dyrt och helt ödesdigert i längden, speciellt för en småföretagare. Sen underlättar det ju inte att det kan vara helt omöjligt att bli av med denna anställda. Så om man har duktiga anställda så ska man verkligen vara rädd om dem och visa sin uppskattning. :-)

  3. Comment by Linda Ö on 6 december 2009 1:36

    Ja precis, visst e de så, rätt smart egentligen varför en del inte är så intresserade av att anställa vissa klientel, rätt sett ut den lilla människans perspektiv men å andra sidan kanske vissa förtjänar en chans också ;)
    Knepig fråga de där, men skulle man själv sitta i den sitsen å anställa folk så nog tror jag man skulle vara ganska försiktig med personer som kom på fråga :D
    I en perfekt värld är ju alla ärliga men som sagt de funkar ju int riktigt så ;)

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu