Timon 11/12-09


Började känna av värkar under torsdagen men var inte säker på om det var riktiga värkar eller bara sammandragningar som tidigare. Men de blev starkare och tätare framåt kvällen så Daniel fixade barnvakt och jag samlade ihop grejerna vi skulle ha med oss in till förlossningen. Vid kl.01 var vi inne på förlossningen men då jag inte var öppen mer än 2 cm och vi hade en bit hem så fick jag min efterlängtade morfinspruta :-D Daniel fick en säng och så fick vi sova. De släckte och stängde dörren och sa att vi fick ringa på dem om vi behövde något. Så skönt att få sova lite eller som i Daniels fall, mycket. ;-) Vid kl. 07 på morgonen stod jag inte ut med smärtan längre men det var fortfarande en bit kvar så jag gick och duschade. Vid 08 beställdes en epidural av en jätteduktig narkosläkare vid namn Stig. Kändes genast mycket bättre och jag fick sova lite till trots ännu tätare och kraftigare värkar. Vid halv 12 så blev barnmorskan trött på att det gick så långsamt så hon hämtade 2 sköterskor och tog hål på fosterhinnan så vattnet gick. Då gick det undan och vid kl.12 föddes han. 50 cm lång och vägde 3270 g.  Förutom att jag började kräkas ett par timmar innan han kom ut och fortsatte några timmar efteråt så gick det jättebra och vi mådde bägge bra. Daniel snodde Timon på en gång och tvättade han, bytte blöja, myste, bytte blöja igen. Vi fick byta rum och fika. Vid 19 tiden på kvällen åkte Daniel hem till Ariel och Melody och jag och Timon gick och kollade på Idol. Jag fikade the, varm oboy och smörgåsar, Timon började äntligen att ta bröstet. :-)

Vid 22:30 gick vi och lade oss. Timon låg vaken en liten stund o jollrade och jag halvsov, kunde inte hålla upp ögonen längre. Såå trött! Vaknade 2 ggr under natten av att han låg o jollrade. Första gången vid 1 tiden och andra gången vid 5 tiden. Tog upp han och bytte blöja och ammade tills han somnade igen.

Sen vaknade han inte igen förrens vid 9 på morgonen så det blev en sen frukost, snarare förrätt till lunchen. ;-) När vi åt frukost kom Daniel med Ariel och Melody. Sen kom barnläkaren och undersökte Timon och allt såg bra ut. Så då fick vi åka hem. Vi åkte till Burger King och åt hamburgare först. Timon sov hela tiden.

Nu är vi hemma och vänjer oss vid att vara 5 familjemedlemmar. Daniel är inte längre ensam kille. :-)

Timon är för övrigt ett grekiskt namn som betyder respekt eller värdig/värdefull, på hebreiska ära eller ärbar och på Swahili betyder namnet tankspridd som Timon i Lejonkungen. :-) De andra 2 namnen är vi aningens oense om än så länge. Eventuellt Daniel eftersom han är född på sin pappas namnsdag.

Skriver betydelsen för de andras namn oxå. :-)

Ariel är ett manligt och kvinnligt förnamn som betyder ”Guds eld, Guds lejon”. Den kvinnliga formen Arielle förekommer också. I det gamla testamentet används det som ett annat namn för staden Jerusalem.

Namnet Melody kommer från det engelska ordet melody som på svenska betyder melodi. Ordet melody kommer ursprungligen från grekiskans melos ”song” kombinerat med aeido ”att sjunga”.

Sofie kommer från det grekiska namnet Sophia och ordet sopheía som betyder ”visdom”.

Daniel är ett hebreiskt mansnamn med betydelsen ”Gud är min domare”.

Källa: www.svenskanamn.se

8 kommentarer

  1. Comment by Maria Thors on 12 december 2009 18:52

    Grattis än engång!

    Vad säger flickorna om sin lillebror?? NÄr jag berättaade för A å W så blev de jätte glada,W sprang å hämtade en blöja,som han ska ge till Timon å A hjälpte mig att tvätta å plocka fram kläder.

    Hoppas ni har det riktigt bra hemma i kallsta,njut nu av livet som tre barnsmor :-)

    Kram

  2. Comment by softissoffan on 12 december 2009 20:04

    Hehe, alltid bra med en extra blöja. Snällt av William. Kan ju bli hans låtsaslillebror, Timon kan behöva nån kille som lär han lite hyss. ;-) De följde ju med Daniel och hämtade mig och Timon och de sa bägge: Åååhh, vilken söt bebis och tittade leendes på han en lång stund, frågade om de fick klappa han. De hade varit o handlat innan de kom och Daniel hade visat bilder på lillebror så Ariel sprang runt och berättade stolt för alla i affären att de skulle hämta sin nya lillebror idag. :-) Ni får gärna komma förbi en sväng imorn på lite lussefika om ni vill.

  3. Comment by Maria Thors on 12 december 2009 21:08

    Men tänk om Timon blir lika busig som William :-) Nu har du ju två hjälp redor som kan ha koll på lillebror,så han inte gör en massa hyss nära han blir större.

    JAg är super förkyld,började i natt,så jag vill inte komma å smitta lilla sonen. Men gärna en annan dag. Har ju tre påsar med kläder som ni kan låna. Ska försöka kurera mig i morgon så jag kan jobba till veckan. Vill inte vara hemma å missa 40timmar jobb,

    Blir Daniel hemma nu i veckan eller måste han va i skolan??

  4. Comment by softissoffan on 12 december 2009 21:38

    Jag tar tacksamt emot kläderna. Rensade bort hälften av bebiskläderna från byrån innan så det är inte så mycke nu. Daniel han ska gå fram till den 22:e sen har ha jullov. :-) Krya på dig så syns vi till veckan istället. :-)

  5. Comment by Maria Thors on 13 december 2009 17:45

    Är ju ledig på onsdag,så vi kan kanske ses då? det är väl fika halv elva på förskolan. Jag kan fixa lunch efter om ni vill

  6. Comment by softissoffan on 13 december 2009 23:45

    Det låter superbra. :-) Vi kommer.

  7. Comment by Maria Thors on 14 december 2009 20:40

    Trevligt,får se vad vi ska hitta på,om vi fikar på förskolan,så är det kanske svårt att få i barnen mat . Får kanske äta lite senare än vanligt. Vad sägs om tacos??

  8. Comment by softissoffan on 14 december 2009 21:05

    Mums säger jag om tacos. :-) Jag håller med om att det kan bli svårt att få barnen att äta på en gång så då kan vi ju vänta en stund.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu