Lätt som en plätt!


Imorgon startar mitt nya sunda liv. Sug på den karamellen. ;-) Jag ska börja på step-up och gå varje måndag kl. 19 hela våren. På tisdagar för att bota träningsvärken blir det gymet oxå kl. 19. Sen har jag hittat en sida på internet, matdagboken.se där man gratis och lätt räknar ut hur mycket kalorier du stoppar i dig och hur mycket du förbränner. Man blir taggad till att äta sundare och mindre faktiskt. Plus att jag återigen har kommit in i en period av minskat intresse för att äta. Har haft dessa perioder till o från i mitt liv speciellt när jag vägt lite mer än vad jag borde. Kanske en anledning till att jag aldrig varit överviktig enligt bmi. Har aldrig överstigit 25 men största delen av mitt vuxna liv legat på nedre gränsen dvs 20 och dit vill jag tillbaka! Ska kämpa. :-) Mitt mål denna vår är med andra ord att gå ner 10 kilo, få mer muskler, bli smidigare och må bra genom att äta mindre och träna. Det blir ingen specialdiet för min del utan jag fortsätter att äta som jag gjort tidigare, dvs varierat fast lite mindre portioner.

Timon äter och växer! Han har blivit 5 veckor nu och väger snart 5 kilo. Märks på kläderna att han vuxit. 56 var ju för stort för 5 veckor sedan men nu börjar de alldeles för små. Kul men lite sorgligt. ;-)

Ariel ska börja på simskola i Kramfors. Farmor ska gå med henne en gång i veckan. Blir roligt för henne att göra något utan sin syster. :-) Snart fyller hon 6 år! Ska börja planera hennes 6-års kalas.

Melody har blivit en liten mini mamma. Hon är väldigt intresserad av Timon och går gärna runt och bär på han en lång stund vilket Timon oxå gillar. :-) Sen är hon riktigt flick, flicka som helst bara ska ha kjol eller klänning och sminkar sig. Hon pratar om att hon vill ta hål i öronen som Julia gjort. Får se om vi kan kanske kan fixa det till våren.

Nästa söndag börjar barngympan igen. Ariel och Melody har frågat mig varje söndag sedan julavslutningen om de får gå på gympa så de blir nog glada när det startar igen. Ullis ska ta över som fröken och jag ska försöka hjälpa henne så gott jag kan. Har en del idéer om aktiviteter som man kan göra och jag tror att Ullis uppskattar min hjälp. Hoppas! ;-) Gick själv på gympa när jag var liten och minns vad jag gillade.

Imorse när jag inte kunde sova låg jag i sängen och fantiserade om hur det skulle vara att köpa Ullas café. Jag har sååå många idéer om hur jag skulle vilja ha det. Det skulle bli så bra! Först och främst skulle jag vilja göra om, öppna upp utåt med stort fönster som gör att folk känner sig dragna in. Köpa lokalen brevid och öppna upp in till den och ha den som matsal med mysiga bord, en stor lekhörna med soffor, det ska vara ljust, luftigt, fräscht, nytt o modernt. Sen skulle jag ha frukost och luncherbjudanden med matiga smörgåsar, sallader osv. Eventuellt kvällsöppet på helger. Så skoj! :-D Men men, vad är en bal på slottet…trist, tråkigt, förfärligt….o alldeles underbart, men då skulle man ju haft nån mille på banken så man hade råd att investera ordentligt i det. Anställa minst en som får hjälpa till i köket och en som kan hjälpa till ute i caféet så måste man inte ha stängt ifall man skulle va sjuk eller vilja ha ledigt nån dag.

Nähä, nu vaknar lillprinsen o det ska lagas middag. Ariel och Melody är ute och åker skidor med farmor och farfar. :-)

4 kommentarer

  1. Comment by Marie on 17 januari 2010 19:07

    anställe mej så slipper ja hemtjänsten;)

  2. Comment by Maria Thors on 17 januari 2010 19:28

    Du får anställa mig med :-)

  3. Comment by Linda Ö on 17 januari 2010 22:57

    Ja offra mig väl å köp salladerna ja då, så länge man jobbar så ;) hihi :D

  4. Comment by softissoffan on 18 januari 2010 15:19

    Haha, på er 3 låter det som jag redan har köpt caféet. ;-) Skulle va jäkligt kul men pengarna saknas ju tyvärr.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu