Dubbelmoral i landet lagom


Är upprörd och helt apatisk på samma gång. Då och då skriver jag dessa politiska inlägg för i min själ bor en liten arg politiker som vill göra sin röst hörd. Som vill visa att han minsann har en egen åsikt, att han inte tänker tiga om den och så gärna vill få upp ögonen på folk. Tala om sanningen som ingen verkar se. Så å hans vägnar skriver jag detta inlägg trots att jag inte orkar.

Såg på debatt där en kille fick sparken pga en gammal fb bild där han är iklädd en mössa med orden ”Porn Star”. Han arbetade som barnskötare på en förskola och orden står för ett amerikanskt klädmärke och inget annat. Ett av barnens föräldrar såg bilden och drabbades av moralhysteri, anmälde läraren till rektorn som sparkade killen utan att ens fråga vad märket stod för. I min värld är det knäppt!

Peru har drabbats av kraftiga regn med översvämningar och många dödsfall. Varför skickas det ingen hjälp till dem, varför finns det inga mobilnummer på tv som man kan sms:a till och bidra till insamlingar? Jag misstänker att det är av den enkla anledningen att Perus befolkning till skillnad från Haitis befolkning inte står helt handfallna o väntar på hjälp samtidigt som de skjuter, våldtar och mördar varandra utan precis som Thailändarna och Indonesierna när de drabbades av Tsunamin går tillsammans och reder upp situationen själva så gott det går. Ge mig ett postgironummer till folket i Peru och jag lovar att skänka pengar. Vägrar att hjälpa dem som inte hjälper sig själva men hjälper gärna dem som åtminstone försöker. Se på nyheterna! Dagligen ser man bilder från Haiti där folk trampar på varandra för att få vatten först trots att de räcker till alla. Man hör om att våldtäkterna har ökat drastiskt sedan jordbävningen ägde rum! Sådant hände inte efter tsunamin i Thailand eller? Varför stjäla mat från föräldralösa barn på barnhem? Vem gör något sådant? Jag hade hellre svält ihjäl.  Nej aldrig att jag skänker pengar till ett folk som motarbetar hjälpen genom att plundra hjälpsändningarna och förstöra det som de inte själva kan ta. Då hjälper jag hellre dem som tar till vara på hjälpen och gör det bästa utav den.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu