Påskkärringar


Igår var jag, Linda o Timon nere i sundsvall o shoppade loss. Först var vi inne på IKEA o jag skulle ju bara handla en badbalja åt Timon men det blev vita korgar till badrummet, lite ljus o plasttallrikar oxå. Sen var vi på HM och jag köpte en jeansjacka och en skitsnygg randig skjortklänning. Frågade Linda om hon gillade den o hon svarade: Jag har en hemma. ;-) Sen käkade vi kinamat till lunch, gott! Tog en sväng till ICA Maxi oxå o där hittade jag jättefina gummistövlar till Ariel i stl. 29! Storfötterna…

Imorse var det full rulle med att klä ut 2 söta tjejer till påskkärringar, få i dem lite frukost när de bara vill spegla sig o få ut alla 3 barnen till bilen i slasket. Sen ner till dagis 3 gånger!!! Första för att lämna, andra för att se dem sjunga o tredje för att hämta. Gick ju bra men inte alls skoj när vägen till E4:an är en enda lergrop o Timon som bara ville va hemma o sova. Men va fint de sjöng! O alla barnen var sååå söta ju. :-D De var o sjöng på Sundbrolund oxå annars hade jag bara behövt fara 2 ggr. Men jag tycker att det var ett superbra initiativ att gå dit. Kan tänka mig att det var mycket uppskattat av gamlingarna. :-)

Sen när vi kom hem bakade jag 2 chokladkakor och gjorde en påsktårta av ena. Den andra sparar jag till nåt fika. De blev extra kladdiga o smarriga denna gång. ;-)  Testade nåt nytt med fyllningen denna gång. Istället för att blanda 2 delar hallonsylt med 1 del vispgrädde så tog jag en del vispgrädde och 2 delar hallon. O så bara lite socker i grädden. O så mycket grädde under sp. Tror att det blir en harmonisk lagom smak på tårtan. Inte för söt o absolut inte för torr. Sen dekorerade jag med 1 korg i mjölkchoklad med påskägg i, 2 påskkycklingar i gul marsipan, 2 rosor i rosa marsipan med gröna stjärnor i marsipan under kycklingarna o rosorna. 1 vitt band med nyckelpigor på runt omkring tårtan. :-) Frida tyckte att den va jättefin så jag hoppas att den är god oxå. Jag sa att hon fick vara brutalt ärlig. ;-)

Imorn blir det party hos grannarna. Ska slänga ihop en sallad o ta med så har vi lite matigare tilltugg oxå till allt smarrigt Marie ska duka fram till oss. ;-)

På lördag ska vi ha påskmiddag. Vi blir ca 12-14 pers. o det ska bli en supergod paj till förrätt med sallad, kokt ägg, avokado, räkor o lax. Till det blir det en kall dressing på creme fraiche, majonnäs, citron o dill. Huvudrätten består av helgrillad kyckling med god kryddning och rostade rotsaker i ugn med en god sås till. Till dessert blir det vit chokladpannacotta med hallon. O naturligtvis dricker vi vitt vin och påskmust till. ;-) Ska göra chicken nuggets och pommes + glass till barnen så är de oxå nöjda.

Nu äter jag rostat bröd med skagenröra, kokt ägg o avokado. :-D

2 kommentarer

  1. Comment by Maria Thors on 1 april 2010 21:43

    va roligt att barnen sjöng på sunbrolund oxå.barnen i Mjällom kommer till Måviken å sjunger och delar utteckningar till gästerna. Som tack får de fika å påskgodis :-)

  2. Comment by Linda Enroth on 1 april 2010 21:54

    Ja det va en toppendag på Birsta igår, måste vi göra om snart.
    Och som sagt… en heldag från morgon till kväll =)

    Glad Påsk önskar familjen Nordmark

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu