Mat!


Helgen har verkligen gått i matens tecken. Gud vad gott vi har ätit. I fredags blev det helstekt fläskfilé med potatisgratäng bearnies sås och sallad. Sen till efterrätt gjorde jag smördegsbakelser. Delade en smördegsplatta i 4 bitar och gräddade i ugnen, vispade grädde och blandade med riven vit choklad, delade smördegsplattor på mitten och lade grädde och hallon i mitten, på med locket och siktade lite florsocker ovanpå. :-D Mumma!  Sen stannade jag och Timon hemma och myste medans Daniel och flickorna åkte ner till kyrkan och valborgade sig som Danne beskrev det. Eldade, sköt raketer och lyssnade på kören. Sen kom Lasse och kollade på film och myste med macka o the. Mycke trevligt. :-)

På lördan så åkte jag och tjejerna ner till ICA o handlade lite. Satt på bänken utanför i solskenet och mumsade glass och snackade med folk. :-) Sen for vi hem och grillade hamburgare, grillspett och halloumi. Mycket gott! Sen kom Mattias förbi en sväng o drack kaffe o åt mjuk pepparkaka. Så gott!

Hittat ett recept i nya numret av Allers med rabarber scones och kanelsmör som jag ska testa såfort mina små rabarber behagar komma upp ur marken. Det har blivit knoppar. :-) Annars i trädgården har det ju kommit upp krokusar, snödroppar, blåsippor och naturligtvis en massa tussilagor. Väntar tålmodigt på tulpaner och påskliljor.

I fredagskväll hoppade en av katterna på dörren och ville prompt komma in. Det var den spräckliga vid namn Kitty. Släppte in henne och tur var väl det för på natten fick hon 4 små söta kattungar. 2 ljusgråa och 2 beiga med bruna fläckar. Så söta! Så de ligger nere i tvättstugan o myser. Ska fixa lappar o sätta upp nere i byn. Måste ju gå o hitta hem till dem nu till sommaren. Sen ska jag ta med Kitty till vetrinären och sterilisera henne. Det funkade inte med p-pillerna. Hon spotta bara ut dem. Ska ta med kattungen Perry oxå. Så är det fixat.

Nu ska man fundera ut nåt smaskig middag för dagen. Kanske potatisklyftor, bearnies sås och nåt…hmmm, tåls att fundera på. Imorn blir de dagis igen och förhoppningsvis promenad med Linda. ;-) På fredag ska Ariel och Melody sova över på dagis. Det ser de fram emot.

2 kommentarer

  1. Comment by Marie on 2 maj 2010 13:42

    kanske kan starta katt farm nu då ;P

  2. Comment by Linda Enroth on 2 maj 2010 15:50

    Åhh va mysigt med katttungar :-)
    Dem måste vi få komma och kika på när dem växt på sig.
    Hannah längtar också tills på fredag, spännande med övernattning på dagis.
    Hon har bestämt att jag ska lämna och pappa hämta och det förslaget gillar jag skarpt hehehe

    Här blir det ugnsstekt lax, pressad potatis och romsås till middag :-)

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu