Bröllop o annat.


I tisdags förra veckan kom Lindas kusin Helen upp med sina 3 barn och hyrde gäststugan av oss. På onsdag fick vi plötsliga hyresgäster till gula huset. En kvinna i medelåldern och hennes 82-åriga mamma. Knepiga människor!!! Har skrivit hyreskontrakt på en månad så vi får väl se vad som händer. På onsdag började jag även att baka på Lindas bröllopstårta. Gjorde 8 stycken chokladtårtbottnar. De största var på 30 cm och de minsta på 12 cm i diameter. Sen blev det hallonmousse som fyllning. Täckte med dumlefluff och sugerpaste. Blev klar halv 3 på fredagmorgon och vid 12 tiden körde jag och Marie ner alla 4 tårtorna till Centrumhuset och ställde dem i ett kylskåp. Vi hämtade även blommorna hos Maggan. Bilder finns på fejjan. ;-)

Fredageftermiddag spenderades i Invik hos Maria, Henna, Alma och William. Barnen plaskade i poolen och jag solade lite. Sen på kvällen kom Helena Bylund och fixade mina naglar! på lördag kl 14:30 for vi ner till Ullånger kyrka och bänkade oss för ett fantastiskt bröllop mellan Linda och Roger Nordmark. De var så fina! Kyrkprogrammen hade Linda själv gjort med en rosa ros på utsidan. Har sparat ett! ;-) En tjej vid namn Sara Karlsson spelade piano och sjöng 2 vackra sånger. Efter bröllopet var det fotografering utanför kyrkan i det vackra och varma vädret. Efter det for vi alla till Centrumhuset och drack en jättegod och svalkande välkomstbål medans vi inväntade brudparet. Linda och Roger anlände i en Pontiac med Helena Bylund som chaufför.

Inne på Centrum var det dukade långbord och det var jättefint! På varje bord fanns det vin och vatten och annan dricka fick man hämta i baren. Till förrätt fick alla en tallrik med skagen toast. :-) Sen blev det buffé med potatisgratäng, potatissallad, rostbiff, dubbelmarinerad fläskfilé, grillade kycklingspett, sås, sallad och blandade frukter. :-) Supergott! Efter maten blev det en bensträckare för de andra men svettigt för mig och Marie som kastade oss ner i källaren för att bära upp alla 4 tårtor, såga stödpinnar, stapla tårtor och dekorera med blommor och blad. ;-) Men va fint de blev…om man får säga så om sin egen tårta. ;-) Fick många komplimanger för både utseendet och smaken på tårtan. Heidi sa att det nog var den godaste tårtan hon någonsin ätit!!! :-D

Så sen skar Linda och Roger tårtan och de 3 översta tårtorna gick åt som smör i solsken! Det fanns även morotskaka, en annan småkaka, godis och frukt. :-)

Efter det så blev det lite lekar och senare blev det bröllopsdansen. Jag tror att alla som kom som par dansade. :-)

Senare på kvällen åkte Daniel hem med barnen och jag dansade som en liten dåre med de andra gästerna. Så skoj!!! :-D

Söndagen spenderades mestadels sovandes pga baksmälla och värmebölja. ;-)

Idag har man hunnit med lite mer istället. ;-) Började med att rensa ogräs i hela det stora jordgubbslandet, plockade sedan av alla 4 liter rabarberna, rensade dem och skar dem i mindre bitar, kokade saft på hälften och frös in hälften. Sen tog jag med alla 3 barnen ner till Prästtjärn för årets första sjödopp. Satte Timon i vattenbrynet och han satt och plaskade och lekte med sanden i en 10 min. :-) Sen myste han med handduken i mammas knä och såg på Ariel och Melody som lekte delfiner och kastade sand på varandra. Vattnade blommorna ute och jordgubbslandet. Har även planterat sallad, purjolök, palsternacka, 2 sorters ärtor, kålrabbi o lite annat gott. :-)

Imorn ska vi nog ta och grilla lite.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu