Och den 7:e dagen varde vilodagen…


o de stämmer då verkligen in på denna dag!  Så vad har då hänt denna vecka? Jo det ska jag berätta för er alla mina bloggläsare. Ni är få men naggande goda. Antar att den som läser min blogg mest är jag själv. Nuförtiden läser jag bara min egen blogg. ;-) Lat eller egocentrisk? Kanske båda. Men nu ska jag berätta vad jag har haft för mig.

Måndagen startades med en heldag på Prästtjärn med Maria, Helena, Ida och alla barn. Varmt o skönt och barnen badade för fullt. Hade även med mig pastasallad och jordgubbar.

Tisdagen spenderades i Almsjönäs med Maria och alla barn. Lite mycket broms bara men annars är det otroligt vackert på fjället. :-) Återigen pastasallad o en massa gott fika. Sen fick jag punka på bakdäcket men ett snabbt samtal till Dannes däckbytarservice o inom en halvtimme hade jag nytt däck på bilen och kunde åka hem och laga middag.

På onsdagen for vi till Storåkersjön och hälsade på Linda och Roger i deras sommarstuga. Vi fick först fika nere vid stranden som påminner om värsta playan med ljus fin sand och alldeles klart och varmt vatten. Badade lite och sedan gick vi upp till huset och vilade lite för det började blåsa lite. Jag, Linda och barnen lekte, pratade, drack god dricka och Roger och Danne gick till en bäck o fiskade öring. Danne fick upp 2 stycken som jag fick rensa med lite guidning av Roger och sen röktes de tillsammans med 2 aborrar som är Robins favorit. ;-) Så efter att vi ätit tortilla bröd med supergod fyllning så fick vi smaka både rökt aborre och rökt öring. Superduper smaskigt! :-) Sen fick vi jordgubb och rabarberpaj som efterrätt. Efter det tog sig barnen ett dopp och lekte i sanden. Vi kom nog hem seeent! ;-)

På torsdagen for vi ner till Prästtjärn igen med pastasallad och kakor. Badade tom själv en omgång. Solade och umgicks med Marie, Helena och Ida och alla härliga barn. Fick hålla i Thea en stund. Stor hon blivit! Ska få äran att göra hennes doptårta + att jag är bjuden på dopet! Känner mig hedrad. :-) Sen följde Julia med oss hem och flickorna leker så otroligt bra tillsammans. Man ser dem knappt! På kvällen gick vi bort till Marie en stund och satt ute på altan med Helena och fikade och snackade skit. ;-) Mycket trevligt! Vart en seeen kväll igen.

På fredagen tänkte vi fara ner till Prästtjärn efter frukosten men de var så mulet så flickorna ville hellre leka i lekstugan och Timon fick sova middag i sin säng. Jag vek 2 stora korgar med ren tvätt! Dammsög och moppade golv. Plockade 11 liter jordgubbar. Gav bort 3 l till svärföräldrarna. Men efter vi hade ätit så for vi ner till Prästtjärn och badade och som Timon badar nuförtiden!!! Han nöjer sig inte med att sitta i strandkanten längre. Nej! Han ska simma!!! Ryggsim, bröstsim, trampa vatten och plaska på flickorna. ;-) Daniel var med och Siw och Anders kom ner en sväng och satt och pratade. Jättevarmt och skönt i vattnet. Soligt och alldeles vindstilla. :-) Sen när vi kom hem tänkte vi gå bort till Mattias och Marie med 3 l jordgubbar och fika men då fick jag sms av Helena om att vi var bjudna på grillafton. Så vi packade in 5 liter jordgubbar och grädde i bilen med alla barnen och for dit. Det var en otroligt trevlig kväll med mängder av god mat och trevligt skitsnack. Min favorit var de grillade scampi räkorna! Om du läser detta Helena: Mera spontangrillkvällar med räkor!!! ;-)

På lördagen for jag, Ariel, Julia och Melody på 4-års kalas i Storåkersjön. Det blev varmkorv, tårta och chokladbollar. Mycket sol, bad och trevligt sällskap med Linda, Roger, Catja och Peter. :-) Tack för ett skoj kalas! Sen for vi hem och åt middag och efter det ett dopp i Prästtjärn. Sen for vi till Linda i Klockestrand och åt tacopaj med Marie, Mattias, Jens och Anna-Lena och alla barnen. :-) Mycket trevligt och återigen en seeen kväll. ;-)

Så idag tänker jag bara vara hemma och inte göra så mycket mer än att hälla fläderblomsaften på flaskor o njuta av sommaren och mina barn. :-) Ska även börja planera logdansen vi ska ha här i Kallsta. Jag, Marie och Helena. ;-) Det blir en stor buffé med kräftor, surströmming och en massa annat gott. Dans och glada tjohon! Alla som vill komma är välkomna mot en smärre avgift på 50 spänn. Återkommer med datum och tidpunkt.

4 kommentarer

  1. Comment by Marie on 18 juli 2010 9:41

    ja läser;)

  2. Comment by softissoffan on 18 juli 2010 9:57

    Va bra! Ska försöka komma ihåg att läsa din oxå ibland. ;-)

  3. Comment by Marie on 18 juli 2010 17:32

    ha inte skrivit på ett tag men ska väl knopa ihop nån rad nån dag

  4. Comment by Tina on 21 juli 2010 12:42

    Oj va mycket du gör syster!! Låter underbart allt ihop å stressigt, själv bara jobbar jobbar å jobbar jag. Pelle fyller år på måndag, önska du bodde nära så du kunde hjälpa mig baka en super smaskig tårta!

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu