30 dagar till bf-datum!


Förhoppningsvis så vill bebis komma om 16 dagar för jag är ganska så trött på att vara gravid nu. Är absolut sista gången, men med 4 barn så kan man nog vara rätt så nöjd. ;-) Denna 4:e graviditet har innehållit graviditetsklåda, foglossningar, sammandragningar, förvärkar, hemsk halsbränna o svullna ben.

I fredags mitt på dagen så svällde högra benet upp dubbelt så mycket på några sekunder. Kändes superkonstigt men jag ignorerade det och tänkte att det går nog över. Men vid 9 på kvällen så var det likadant o värkte. Så jag ringde pappa och sjukvårdsupplysningen som båda sa åk in till akuten vilket jag gjorde. Mina misstankar lutade mot blodpropp i benet vilket är relatvivt vanligt när man är gravid och det trodde läkaren på akuten också. Fick en spruta och fick välja om jag ville sova över till dagen efter eller fara hem. Efter att Daniel ställt ca 100 frågor om vad som kunde hända så kände vi oss trygga med att fara hem. Morgonen efter så tog jag bilen och for ensam in till Ö-vik där en läkare gjorde en mycket noggrann UL undersökning av benet där såg man att flödet genom alla större blodkärl var god och inga proppar syntes. Läkaren trodde snarare att min svullna ben berodde på att bebisens huvud ligger så långt ner och trycker på ett större blodkärl i ljumsken. Men att det även kunde röra sig om mindre proppar djupt i benet. Detta kunde de inte göra något åt. Det värsta som kan hända är att jag får en propp som letar sig upp till en lunga och då kommer jag känna detta genom att jag blir andfådd. Då är det ju bara att ringa ambulansen som dessutom är stationerad i Ullånger så jag känner mig trygg. Visst är benet och foten groteskt svullna o det spänner och värker litegrann men inte värre än att jag kan leva med det några veckor till. :-)

I helgen så satte Danne klart gipsskivorna i Ariels nya rum. Så nu är vi på god väg! :-) Igårkväll så städade jag och tjejerna lekrummet och deras rum. Vart jättefint! Sen idag så kom Sandra, Casper, Celina och Theo och åt pannkakor med mig och Melody. Timon sov sig igenom hela kalaset men lika bra det. Varken han eller jag sov särskilt bra natten till idag. Sen pysslade de med trolldeg som jag fixat i 3 olika färger och lekte i lekrummet medans jag, Sandra o Theo snackade lite skit. :-) Trevligt som den. Han är ju så mysig lilla Theo. Hade tagit ner vagnen med korgen och när lilla Theo låg där o såg söt ut så längtade jag ännu mer efter min lilla bebis. :-D När Sandra med barn farit hem så for vi bort till Viksätter där Ariel, Melody o Timon lekte med Hanna o Frida o jag snackade lite med Elisabeth. Efter det vart det hem o äta middag o sen var det läggdags och jag bakade lite småkakor som smakar choklad o kaffe. Dem ska jag ta med imorn när vi far till Ida Stafrin och träffar de andra 11 mammorna o deras bebisar o magar. :-)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Soffans blogg is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu